REA-loggan hemsida

September månads REAanalys

AktieREAs analys för september månad.

Nu har vi stökat över valet och normalt sett har inte börsen påverkats så mycket om det är Borgerlig eller Socialdemokratisk regering men det parlamentariska läget som nu utkristalliserat sig innebär en större osäkerhet vilken politik som kommer råda de närmaste fyra åren.

Det i kombinatione med oroshärdar på många platser i världen och fler länder som har svårigheter. Frankrike har ett växande problem och på torsdag är det val i Scottland om att bryta sig lös från styret i England.

Det som förenar många av världens mest framgångsrika investerare är att de letar efter bra bolag med en relativt stor skillnad mellan värdet på bolaget och det pris man får betala för bolagets aktie.
AktieREA metoden identifierar relativt bra bolag som för tillfället är relativt lågt prissatta på aktiemarknaden och med relativt hög säkerhet utan någon kostnad för dig.

Så varsågod, här får du REA-analysen för september månad.

REA säger säkert några av er som läser detta. Det är ju bolag med högt pris, det finns ju billigare bolag. Det stämmer nästan skulle jag vilja säga. Bolag med små priser i kronor räknat är inte alltid billiga bolag. De bolagen kan vara riktigt dyra om man jämför priset och kvaliten på bolagets förmåga att tjäna pengar.

Med REA-metoden sorterar vi ut de bättre bolagen som har ett bra pris för investeraren och vi gör det från LargeCap listan för att erhålla en större säkerhet i investeringen.

 _________________

Vill du fortsätta att få ta del av REA-analyserna och intressanta texter liknande de som finns i bloggen, får jag då sända dig det nya informationsbrevet som jag kallar Aktiebrevet.
Aktiebrevet är ett fullständigt kostnadsfritt informationsbrev för dig som är intresserad av vinstgivande värdeinvesteringar på aktiemarknaden.

Klicka på knappen och börja prenumerera.
http://eepurl.com/2HIcX

De  små rörelserna på börsen som vi sett sista tiden har gjort att E/P talet för de 20 utvalda aktierna enligt REA-metoden minskat något från (11,65) till 11,34. Det är en mycket liten förändring.

Klicka på bilden för att göra den större:

För att inte exponeringen av banker ska bli för hög så väljer vi att utesluta SEB och Nordea Bank från listan.
Atrium Ljungberg har vandrat upp till KÖP eller Behåll nivån. Har du inte denna aktie så kan ett köp vara det rätta i detta läget

Se på diagrammet ”Börsåret” som kan hjälpa dig att göra ett klokt val utifrån statistik för hur bra ökningen av aktiekurserna brukar vara på den svenska börsen.

Tänk på att det som historiskt gett bra avkastning är att investera långsiktigt.

Låt tiden arbeta för dina investeringar!

 _________________


Jag återkommer nu till detta med Aktiebrevet, för jag vill gärna dela med mig, till dig, av de erfarenheter som jag gjort genom att göra misstag, lära mig av dessa och genom att läsa mycket om aktieinvestering om vad som gjort andra framgångsrika på marknaden.
Du kan prenumerera gratis på Aktiebrevet där jag hoppas du ska finna intressanta tips, analyser och kunna lära av de erfarenheter som jag vill dela med Dig. Jag hoppas verkligen att du kommer uppskatta Aktiebrevet och AktieREA.

Om du inte redan påbörjat din prenumeration, föreslår jag att du provar ett tag, utan förpliktelser och du kan givetvis avsluta prenumerationen när du vill.

Använd länk-knappen nedan: