REA-loggan hemsida

Augusti månads REA-analys

Augusti månads REA-analys

Jag hoppas att du har haft en riktigt fin sommar. Många har ju inte haft möjlighet att klaga på att vädret varit för kallt eller att det regnat för mycket.
Det finns dock många i världen som har det svårt på grund av de oroligheter och militära aktiviteter som sker i dessa dagar.
Trots att det kommer vissa signaler på bättring av världsekonomin från vissa håll så fortsätter lågkonjunkturen äta stora hål i staters finnanser och det i sin tur drabbar den enskillde medborgaren.

__________________
 

Det som förenar många av världens mest framgångsrika investerare är att de letat efter bra bolag med en relativt stor skillnad mellan värdet på bolaget och det pris man får betala för bolagets aktie.
AktieREA metoden identifierar relativt bra bolag som för tillfället är relativt lågt prissatta på aktiemarknaden och med relativt hög säkerhet utan någon kostnad för dig.

Så varsågod, här får du REA-analysen för augusti månad.

__________________
 

De nedgångar på börsen som vi sett sista tiden har gjort att P/E talet för de 20 utvalda aktierna enligt REA-metoden minskat från (12,45) till 11,65.
Det är en liten förändring i rätt riktning, men fortfarande är det inte rätt tid att börja investera stora mängder pengar på börsen. Och om du redan har investerat en del så är det klokt att ligga lågt och inte bygga på sin aktieportfölj allt för mycket.
När REA P/E 20 är över 10,00 är det fortfarande för högt för att du ska investera stort. Risken för en större kommande nedgång kvarstår.

För att inte exponeringen av banker ska bli för hög så väljer vi att utesluta SEB och Nordea Bank från listan.
Det har skett några förändringar som är intressanta att notera från föregående lista som publicerades i slutet på juni.
Om du inte redan har följande aktier så är en köprekommendation utfärdad för Latour B, Hufvudstaden A, JM och Axfood.

Har du Autoliv så rekommenderas du att behålla men det är inte läge att investera i det bolaget just nu.

__________________


Titta på på rubrikerna till vänster. Under rubriken ”När ska du handla?” där kan du se på diagrammet ”Börsåret” som kan hjälpa dig att göra ett klokt val utifrån statistik för hur bra ökningen av aktiekurserna brukar vara på den svenska börsen.

Tänk på att det som historiskt gett bra avkastning är att investera långsiktigt.

Låt tiden arbeta för dig!