REA-loggan hemsida

Maj månads REA-analys

AktieREA metoden identifierar undervärderade möjligheter på aktiemarknaden med relativt hög säkerhet brukar vi framhålla.

Medlelvärdet på LargeCap-listans P/E-tal ligger nu på 22,65 vilket är en liten förbättring från (23,67) men för det utvalda aktierna enligt REA-metoden är medelvärdet för P/E-talet 12,30 som dock är en försämring från (11,87).
Dessa förändringar är marginella men det  tyder fortfarande på två saker och det första är att marknaden har värderat bolagen på LC-listan ganska högt. För det andra så har de utvalda aktierna en lägre värdering vilket är bra men det är fortfarande lite för högt för att du ska investera stort. Risken för en större nedgång kvarstår.

I en artikel i Dagens Industri varnar Christer Rynning för en finansiell härdsmälta i USA.
Christer är VD för riskkapitalbolaget Origo Partners.
En sådan finansiell kris kommer givetvis påverka hela världen och därmed även svenska börserna.

För att inte exponeringen av banker ska bli för hög så väljer vi att utesluta Nordea Bank från listan.

Nykomling på behåll eller köp listan är Holmen B och på behåll har Latour B, Millicom Int.Cellular SDB och SCA B tillkommit.

Du bör sälja Autoliv SDB, Boliden, MTG B och ICA Gruppen då de hamnar under spärren för de tjugo relativt bästa och relativt billigaste bolagen.

Som läget är nu anser vi att du bör satsa på att behålla bolagen på listan men inte nödvändigtvis köpa något just nu på grund av att en större nedgång kan komma.

Tänk på att vid en nedgång med 50 % behöver du en uppgång med 100% för att komma tillbaka till utgångsläget.

Lycka till med dina investeringar.